Historie/Oprindelse

Den moderne basset hound kan føre sin historie tilbage til 1874, hvor en engelsk gravhundeopdrætter ved navn Everett Millais som var på ferie i Frankrig. Millais, der i dag regnes for basset hound’ens fader, Valgte at besøge en hundeudstilling for at sammenligne de franske gravhunde med sine egne. Ved siden af gravhundene var der udstillet et par basset artesien normand, som fangede hans interesse. Han fik lov til at købe den ene, en hanhund som hed Model, som han bragte med til England. Den anden af de to udstillede hunde, var en hanhund ved navn Fino de Paris, som på et senere tidspunkt blev købt af en anden englænder, Mr. George Krehl. Disse to hanhunde fik en stor betydnng på udviklingen af den engelske basset hound.

Everett Millais udstille sin basset artesien normand, og den fik hurtigt mange beundrede. Blandt disse var Lord Onslow, der år tidligere selv havde fået et par lignende hunde tilsendt fra Frankrig. Han fik importeret tre eksemplarer. Og snart var der et intensivt avlsarbejde i gang. Desværre var avlsmaterialet meget begrænset, og hundene begyndte i høje grad at lide af indavl. For at rette op på det blev der i1892 krydset blodhund ind i racen. Dette skulle vise sig at resultere i en helt ny race. Basset hound’en. I starten blev racen hovedsageligt holdt som selskabs og udstillingshund, men der blev hurtigt etableret jagtkobler til brug på grævlinge og harejagt.

Basset hound’en holdes i Danmark hovedsageligt som familie og udstillingshund, mens den i andre lande deltager både på jagt og i markprøver. Navnet Basset stammer fra det franske sprog, og kan nogenlunde oversættes til “ret lav”. Basset Hound har en af de bedste næser blandt alle hunderacer i verden, og er derfor en skattet jagthund. I dag slår Basset dog mest sine folder som charmerende familiehund.

 

Kilde: ”http://hundenavne.info/basset-hound"